Drukkerij van Esch | Goede doel van Kerstkaart: De voedselbank
15564
post-template-default,single,single-post,postid-15564,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_non_responsive

Goede doel van Kerstkaart: De voedselbank

12 aug Goede doel van Kerstkaart: De voedselbank

We hebben dit jaar als goede doel ‘De Voedselbank’ uitgekozen. Natuurlijk diegene het dichtst bij je in de buurt. Voor nu, hebben we een bezoekje gebracht bij de Voedselbank in Tiel.

Er werken 25 vrijwilligers en 4 coördinatoren, die eens per week de voedselpakketten samenstellen voor zo’n 120 klanten. Die klanten komen binnen via de hulpverlening (men kan niet op eigen houtje om een pakket vragen). Ze zijn afhankelijk van donaties, zowel voedsel als financiële. Joke vertelde dat het filiaal in Tiel goed voorzien wordt en dat hun overschot wordt verdeeld over andere filialen. Alles wat ze binnenkrijgen wordt geïnventariseerd en in een excel bestand gerangschikt. Ze verzorgen de klanten voor heel de betuwe.

Verder worden de klanten zo veel mogelijk anoniem gehouden. De vrijwilligers weten dan ook niet wat de reden is waarom iemand in aanmerking komt voor voedselhulp. Maar er zijn altijd blije en dankbare gezichten bij het aannemen van de pakketten. Ongemerkt zijn er steeds meer mensen om ons heen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen kunnen we die geven. In ieder geval rond de Kerstperiode, zodat ook dan de pakketten goed gevuld zullen zijn. De afspraak is dat 10% van de opbrengst voor de Voedselbank is.